Na cesto potrebujeme:
*400 g špaldovej múky,
*50 g trstinového cukru,
*50 g mletých vlašských orechov,
*3 ČL perníkového korenia,
*1 ČL sódy na pečenie,
*1/2 banánu,
*100 ml rastlinného mlieka alebo ryžovej smotany (kúpila som v tesku),
*50 ml sirupu agáve /ďatlového sirupu alebo medu,
*50 ml kokosového oleja (ja som dala olivový lebo som nemala)
Zmiešame suché suroviny v jednej miske a v druhej si roztlačíme banán a zmiešame mokré suroviny. Nakoniec vytvoríme cesto, ktoré necháme odležať. Ja som piekla už o hodinu. Cesto rozvaľkáme na 3 mm a pečieme na 200° 8-10 min. Vyšli mi asi 3 a 1/2 plechy.
Vajce sa nahrádza banánom. A nezameňte sódu s kypriacim práškom (musíte dať viac) lebo vzniknú medové keksíky vid obrázok dole 😅.
![](https://www.vegwarrior.sk/wp-content/uploads/2017/12/DSC_0977-1-1024x683.jpg)
![](https://media.giphy.com/media/gNke2UrUTopOg/giphy.gif)
1 thought on “Vegan medovníky”