Rastlinné mlieka majú zásaditý charakter a neprekysľujú organizmus ako kravské mlieko. O vápniku sme si písali tu.
Robila som makové a orechové mlieko.
Je to veľmi jednoduché, čo sa týka makového mlieka, mak musíme nechať počas noci vo vode a ráno pomixovať a scediť. Ja som použila 200g maku a 500ml vody, no môj mixér to nedokázal poriadne rozmixovať, preto ho odporúčam robiť ak máš na to mixér.
Orechové, viz. obrázok hore, som robila z dvoch hrstí orechov, pár hrozienok na osladenie, 1 pohár vody, pomixovala a scedila 🙂 .
Vedeli ste, že kravy vo veľkochovoch sa nedoja ručne ale strojmi a že je povolené určité percento hnisu v mlieku? Viem, je to nechutné ale bohužiaľ v tejto dobe pravdivé.
Open your eyes.