Ak si myslíte, že sa musíte vzdať rezníkov a že vegánstvo/vegetariánstvo je len o šalátoch, tak Vás musím sklamať 🙂
Rezne a vyprážaný syr vyprážam bežne z tofu alebo z Robi plátkov. Robi plátky sú veľmi chutné. Používala som klasický trojobal ale začala som hľadať niečo na vegánsky spôsob. A tak som našla hrašku 🙂 .
Bezlepková hraška je zmesou jemne pomletého žltého hrachu, obilnín (kukurica, ryža) a ďalších prísad. Jej výnimočnou vlastnosťou je, že neobsahuje glutén. Vhodná je najmä pri bezlepkovej diéte.
Existuje viac druhov a to pikantná na obalovanie, jemná na všestranné využitie pri zahusťovaní polievok, omáčok alebo do pomazánok.
-má vysoký obsah vlákniny a antioxidantov,
– je zdrojom horčíku a zinku,
– slúži ako náhrada na tradičký trojobal,
1 vajce- 20g hrašky
Na tofu rozkrojené na 2 tenšie plátky som použila 2 lyžice hrašky, do ktorej sa vyleje voda aby vznikla konzistencia podobnej horčice. Obalíme a vypražíme na kokosovom oleji (alebo normálnom no 😀 ). Hraška nahrádza vajce. Na mojom obrázku je len Robi mäso.
1 thought on “Ako sa nevzdať rezňov na vegan strave”